PARDUS MU WİNDOWS MU?

Pardus ile Türkiye Bilim  Sektöründe özgür yazılımların yaygın ve etkin bir şekilde kullanılması , bu yazılımların geliştirilmesinde ve yönlendirilmesinde liderlik yapan ülkeler arasında olunmak istenilmiştir.

Pardus,bilişim alanında yurt dışına olan bağımlılığın azaltılması, siber güvenliğin güçlendirilmesi ve tasarruf sağlanması amacıyla kritik sistemlerin üzerinde çalışabileceği açık ve standart veri yapılarını destekleyen ,kaynak kodlarının gerekli durumlarda incelenmesine imkan veren farklı ihtiyaçlara göre uyarlanabilecek esnek bir işletim sistemi alt yapısına sahiptir.



 
Pardus uygulamasında sisteminize virüs bulaşmaz.Bunun sebebi bütün zararlı yazılımlar Windows için yazılır yani Pardus'a ulaşan virüsler aktif olmazlar böylece ek bir ücretten kurtulmuş olmaktayız.

Pardus'da kullanılan programların %99 'u  tamamen ücretsizdir.


NEDEN PARDUS KULLANMALIYIM?

Özgürdür.

Türkçedir.

Virüslere geçit vermez.

Hızlı kurulur.

Kolay kullanılır.

Özelleştirilebilir.

Çoklu dil desteği vardır.


PARDUS GÜVENLİK UYGULAMALARI:

Pardus uygulamasında siber güvenliğin sağlanması için bir çok uygulama bulunmaktadır.Bunlar:

Merkezi Yönetim Sistemi (MYS)

Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi(GDYS)

Güvenli İnternet Erişim Sistemi(GİES)

Sanal Özel  Ağ  Sistemi(UPN)






Microsoft Windows,kullanıcıya grafik ara birimler ve görsel iletilerle yaklaşarak yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran Microsoft şirketinin geliştirdiği dünyada en çok kullanılan bir işletim sistemidir

Windows'da istediğiniz yazılımları bulmanız daha kolay, kullanıcı sayısı çok fazla olduğundan programlar Windows tabanlı üretilir ve bunları bulup yüklemek gerekmektedir.Bu yüzden ek ücretleri gözden çıkarmanız gerekmektedir.


Windows grafik tabanlı bir işletim sistemidir.

Windows çok işlemli bir işletim sistemidir.

Alt işlemli çalışmanın mümkün olduğu bir sistemdir.

Sanal bellek kullanan bir işletim sistemidir.

Win32 sistemlerinde her program sanki belleği tek başına kullanıyormuş gibi çalışmaktadır.

Windows aygıt bağımsız grafik özelliğine sahiptir.Windows'da oluşturulan grafiksel görüntüler ekran kartına, ekran moduna ve monitör tipine bağlı değildir.Yeni bir grafik kartı takıldığında önceki kart için yazılmış program aynı biçimde çalışır.Yani bu değişimlerden programlama sistemi etkilenmez.


Windows Güvenliği,cihazınızı kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korumaya yardımcı olmak için güvenlik seçenekleri sunmaktadır.

ÇEKİRDEK YALITIM:

Çekirdek yalıtım, işletim sisteminiz ve cihazınızda ki bilgisayar işlemlerini yalıtarak kötü amaçlı yazılımlara  ve diğer saldırılara karşı ek koruma sağlamaktadır.

BELLEK BÜTÜNLÜĞÜ:

Bellek bütünlüğü , çekirdek yalıtımının bir özelliğidir.Bellek bütünlüğü ayarını açık konuma getirerek zararlı kodların saldırı durumunda yüksek güvenlikli işlemlere erişmelerini önlemeye yardımcı olacaktır.

GÜVENLİK İŞLEMCİSİ:

Güvenlik işlemcisi cihaz için ek şifreleme sağlamaktadır.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim Teknolojileri : Konu 5 :Libre Office ve Microsoft Office Karşılaştırılması

Bilişim Teknolojileri : Konu 3 :Açık Kaynak Kod , Kapalı Kaynak Kod , Özgür Yazılım Nedir ? Maliyet ve Güvenlik Açısından Nasıl Tercih Yapılmalıdır?

LİBRE OFFİCE NEDİR?ÜLKE OLARAK NASIL OFİS PROGRAMLARINI KULLANMALIYIZ?